Зеленський назвав погрози РФ використати ядерну зброю блефом
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський назвав погрози РФ використати ядерну зброю блефом

Зеленський назвав погрози РФ використати ядерну зброю блефом
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив, що вважає блефом погрози РФ застосувати ядерну зброю.

Джерело: Die Zeit

Санкцій Заходу недостатньо

Зеленський заявив, що якщо б західних санкцій було достатньо, наступ Росії вже б припинився.

 Російську нафту і газ все ще купують. Західні компанії досі працюють на російському ринку, ховаючись за різними виправданнями. Так, санкції є, і ми за це вдячні. Але ми піддаємося нападу, який нагадує найгірший період Другої світової війни. Тому санкції потрібно посилити ще більше.

Він зазначив, що світ повинен припинити експорт нафтопродуктів і газу, закрити гавані для кораблів РФ, припинити імпорт та експорт, відключення всіх банків РФ від SWIFT.

Якщо цього не станеться зараз, то вам доведеться зробити ще більше, щоб захистити країни Балтії, Польщу, Молдову, Грузію та інших сусідів Росії від вторгнення, - сказав Зеленський.

Володимир Зеленський (фото — president.gov.ua)

Також президент сказав, що не вважає загрозу ядерної війни серйозною.

Я вважаю, що загроза ядерної війни – це блеф. Одна справа бути вбивцею. Інша справа - покінчити життя самогубством. Кожне використання ядерної зброї означає кінець для всіх сторін, а не лише для особи, яка її використовує. Швидше, загроза Путіна свідчить про слабкість. Ви погрожуєте застосуванням ядерної зброї лише тоді, коли нічого іншого не працює. Я впевнений, що Росія усвідомлює катастрофічні наслідки будь-якої спроби застосування ядерної зброї.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?