Зеленський назвав приблизні терміни деокупації Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський назвав приблизні терміни деокупації Криму

Зеленський назвав приблизні терміни деокупації Криму
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський вкотре наголосив, що ніякі територіальні поступки кремлівським агресорам не припустимі.

Джерело: Fox News 

Україна має шанс повернути Крим 

За словами голови держави, питання щодо деокупації Криму можна буде вирішувати вже після закінчення кремлівської війни проти України шляхом дипломатичних переговорів.

Ми не торгуємо своєю територією. Питання територіальної цілісності та суверенітету не обговорюється. Є складні питання щодо тимчасово окупованих територій. Є принципові складнощі, які ми готові зняти з порядку денного... як ось питання Криму. Питання деокупації Криму має бути вирішене в дипломатичному форматі, можливо, через десять років... Це питання має бути вирішене, наприклад, так - припинення війни, а потім дипломатичні кроки, - зазначив Зеленський.

Президент наголосив, що однією з країн-гарантів безпеки України може стати Ірландія.

Керівництву країни передані проекти документів для ознайомлення та внесення правок.

Нам потрібні гарантії безпеки від провідних держав, і РФ розуміє, що у нас можуть бути сперечання з приводу тієї чи іншої країни. Але серед ключових країн-гарантів можуть бути як члени НАТО, також і позаблокові. Мова йде про ключових гравців, ми розглядаємо ключових гравців світу. Але ще раз скажу: ми хочемо бачити гарантами ті країни, які готові приєднатися до процесу відкрито. Крім США, Великобританії, Німеччини, Франції, Туреччини. Чому я назвав цей список? Це ще не все. Ми б хотіли, щоб Китай приєднався до нього. Я знаю про Ізраїль та Ірландію, - зазначив президент.

Зеленський зазначив, що він говорить поки тільки про ті країни, які готові виступити гарантами безпеки України, або ж про ті, з якими вдається знайти спільну мову в цьому питанні.

На думку Зеленського, РФ також може приєднатись до угоди, адже вона безпосередньо виступає агресором по відношенню до України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?