Зеленський назвав реальну причину від’їзду частини дипломатів з України
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський назвав реальну причину від’їзду частини дипломатів з України

Зеленський назвав реальну причину від’їзду частини дипломатів з України
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський вкотре звернувся до українців та сказав те, що деякі країни евакуюють своїх дипломатів з України не означає неминучу ескалацію.

Джерело: відеозвернення президента

Зеленський знову закликав українців зберігати спокій

Президент України прокоментував вивезення частини дипломатів з Києва і назвав це "тонкощами складної дипломатичної гри".

Посольства країн ЄС та багатьох інших залишають усіх своїх працівників в Україні. А те, що деякі країни вивозять частину своїх дипломатів, ще зовсім не означає неминучу ескалацію і є тонкощами складної дипломатичної гри, — сказав Зеленський.

Також він заявив, що сьогодні відбудеться зустріч радників нормандського формату. Проте він не сподівається, що буде можливість організувати зустріч на рівні лідерів держав.

Мисліть критично, логічно й позитивно. І хоч які б новини за весь цей день ви прочитали, побачили й почули, завершуйте його, знаючи головне: у режимі 24/7 ми робимо й зробимо все, щоб вам було мирно, тепло, ситно. І щоб усі ви були здоровими! — написав президент.

Британія та США наказали частині дипломатів виїхати з України

Нагадаємо, що раніше на цьому тижні британське посольство опублікувало заяву, у яків вказали, що частина співробітників поїде з Києва через зростаючу загрозу з боку Росії.

Це не евакуація. Посольство залишається відкритим і продовжуватиме виконувати важливу роботу, включаючи надання консульської допомоги та підтримки громадянам Великобританії в Україні, — вказано у заяві посольства.

За словами чиновників, особливих погроз британським дипломатам не надходило, але близько половини співробітників, які працюють у Києві, повернуться до Великобританії.

Державний департамент США також дозволив своїм дипломатам покинути Україну, а їхнім сім’ям наказано було повернутись додому на тлі загрози російського вторгнення.

Санкціонований від’їзд дає цим працівникам можливість виїхати, якщо вони хочуть; їхній виїзд не обов’язковий. Обов’язковий від’їзд для членів сімей вимагає, щоб сім’ї залишили країну, — повідомили у посольстві.

У той самий час, посольство залишається відкритим для роботи.

Окрім цього Держдеп не рекомендував своїм громадянам подорожувати до України та РФ.

Окрім цього Канада, Австралія та Німеччина також дозволили частині дипломатичних відомств покинути Україну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?