Зеленський назвав умови запровадження візового режиму з Росією
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський назвав умови запровадження візового режиму з Росією

Зеленський назвав умови запровадження візового режиму з Росією
Джерело:  online.ua

Влада України розглядає кілька пропозицій, як діяти у ситуації з російською агресією. Офіційний Київ не відкидає можливості запровадження візового режиму з Росією у відповідь на агресію Кремля. Про це заявив президент України Володимир Зеленський, відповідаючи на запитання журналістів.

Джерело: пресконференція Зеленського, Наусєди та Дуди у Києві

Україна може запровадити візовий режим із Росією

Зеленський наголосив, що запровадження заборони на в'їзд в Україну росіян залежатиме від подальших кроків Кремля.

У мене є багато пропозицій від нашої команди щодо етапів реакції. Вони пов'язані з наступними кроками Російської Федерації, – заявив Зеленський.

Слід зазначити, що за запровадження візового режиму з Росією та розрив дипломатичних зв'язків із країною-агресором неодноразово виступали депутати Верховної Ради. МЗС України вже направило президенту запит на розгляд питання щодо розриву відносин з РФ. Зеленський повідомив, що найближчим часом його розгляне.

Росіянам можуть заборонити в'їзд до країн ЄС

На цьому ж брифінгу президент Польщі Анджей Дуда припустив, що подальші санкції Польщі та всієї Європи проти Росії можуть призвести до того, що росіянам заборонять в'їзд до країн ЄС. Польський лідер закликав світ зробити потужні санкційні кроки, аби стримати агресію Путіна.

Санкції мають бути дуже сильними… Я підтримуватиму санкції, які унеможливлюють подорожі громадянам Росії. Якщо президент Путін і надалі поводитиметься таким чином, топтатиме міжнародне право, атакуватиме мирні держави, забиратиме право жити у світі в інших людей, як у громадян України, то ці далекосяжні кроки будуть необхідні, - заявив Дуда.

Посли ЄС затвердили нові санкції проти Росії

23 лютого посли ЄС вже затвердили новий пакет санкцій проти Росії у відповідь на незаконне визнання Путіним "ЛДНР". До списку санкцій включено 351 депутата Держдуми РФ, а також 27 фізичних та юридичних осіб РФ.

Джерела в Брюсселі повідомляють, що нові санкції Євросоюзу будуть масштабнішими за ті, що ввели США. Під санкції ЄС, зокрема, потрапить міністр оборони РФ Сергій Шойгу, на якого Брюссель покладає відповідальність за військові дії проти України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?