Зеленський несподівано розповів трагічну історію власної сім'ї - що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський несподівано розповів трагічну історію власної сім'ї - що відомо

Зеленський несподівано розповів трагічну історію власної сім'ї - що відомо
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський у п'ятницю, 24 січня, зустрівся з ізраїльським прем'єр-міністром Біньяміном Нетаньягу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на трансляцію Офісу президента.

Український державний лідер розповів закордонному політику три історії, які мають відношення до Голокосту.

Перша стосувалася Саїде Аріфової, яка під час війни врятувала 88 євреїв, представивши їх як кримських татар. Друга була про українського священника Омеляна Ковча, який також намагався рятувати людей від знищення.

Третя розповідь була для Зеленського більш особистою.

"І я розповім ще одну історію – історію сім’ї, де було четверо братів. Троє з них, а також їхні батьки, стали жертвами Голокості: їх розстріляли німецькі окупанти, що увірвалися в Україну. Залишився четвертий брат – у той час він був на фронті. Він повернувся живим, пройшов Другу світову війну, зробивши внесок у перемогу над нацизмом і людиноненависницьку ідеологію. Через два роки після війни в нього народився син, а через 31 рік – онук. Через 40 років онук став президентом – і сьогодні він стоїть перед вами, пане прем’єр-міністре", - резюмував він.

За словами президента, кожна історія фактично розповідає про одне й те саме - "тотальне зло", якому протистоїть "добре серце", що рухає людиною.

Як повідомляв ONLINE.UA, напередодні Зеленський відвідав Стіну плачу в Єрусалимі. Він заявив, що молився там за мир в Україні, бо це найголовніше, що зараз потрібно людям.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?