Зеленський несподівано вирішив створити приватні армії в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський несподівано вирішив створити приватні армії в Україні

Зеленський несподівано вирішив створити приватні армії в Україні
Джерело:  online.ua

В Україні можуть з'явитися легальні приватні армії. Їх створення і узаконення підтримує президент України Володимир Зеленський. Український глава розповів, що вже є два законопроєкти про приватні військові компанії, які поки ще не зареєстровані в ВРУ. До їх обговорення Зеленський запросив Консультативну раду у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України. На думку президента, ветерани зможуть допомогти створити збалансований закон. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу ОПУ.

"Є два проєкти закону про приватні армії, які не зареєстровані в парламенті. У одному з них не передбачено ніяких обмежень. Це законопроєкт про те, щоб та чи інша бізнес-група могла офіційно зробити для себе приватну армію. А це дуже небезпечно", - зазначив Зеленський.

При цьому Зеленський закликав поквапитися з цими законопроєктами. Він доручив зробити першочергові напрацювання по ним вже найближчим часом, щоб парламент встиг їх прийняти до закриття поточної сесії.

Голова Консультативної ради ветеранів Сергій Куніцин відповів Зеленському, що ветерани готові допомагати владі уникати прийняття незбалансованих рішень.

Нагадаємо, Консультативна рада у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України була створена 2 червня 2020 року указом президента України. Цей дорадчий орган буде діяти для забезпечення захисту прав, свобод і законних інтересів ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) захисників і учасників бойових дій на території інших держав, а також осіб, незаконно утримуваних на тимчасово окупованій території України. Консультативна рада складається з семи підгруп, вона буде збиратися щотижня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Верховній Раді запропонували легалізувати приватні армії. Йдеться про надання послуг військового характеру виключно за межами України. Одержувачами цих послуг можуть стати інші держави, компанії, організації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?