Зеленський невідкладно звернувся до всіх українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський невідкладно звернувся до всіх українців

Зеленський невідкладно звернувся до всіх українців
Джерело:  online.ua

У суботу, 21 листопада, український глава Володимир Зеленський звернувся з терміновою заявою до всіх українців - в День Гідності та Свободи він закликав ні на день не забувати про тих, хто загинув за свободу, незалежність і територіальну цілісність України, а також попросив продовжувати нелегке будування дійсно нової України. Він вважає, що головне досягнення Євромайдану - це то, що українці довели, що готові захищати свободу вибору, свободу слова і думки, рівність, повагу, верховенство права і демократії, і боротися за правду та справедливість навіть ціною власного життя. Президент вважає, що кожен українець повинен винести і засвоїти важливий урок, який полягає в тому, що для людей революція це шлях до бажаних змін, а для політиків - шлях до бажаних крісел. З відповідним зверненням Зеленський виступив з київської клініки, де зараз проходить лікування від коронавіруса, передає ONLINE.UA.

Зеленський не став підводити підсумки Революції Гідності, але підкреслив, що вона довела головний факт - в визначаючі часи історії головне і вирішальне слово буде не за політиками, а за українським народом. Він зазначив, що розмірковувати про те, які зміни відбулися і що не відбулося після революції, можна довго. Але головне досягнення, яке не можна заперечувати - це нова свідомість українців.

"Це - нова свідомість. І громадян, і влади. Кожен громадянин знає: фраза «Від мене нічого не залежить» - це міф. Разом ми можемо все. А кожна влада в Україні буде мати мінімум три символи, три нагадування про те, що ніколи не можна йти проти волі свого народу. Бо ми не будемо мовчати, нас неможливо залякати або зламати. Українці готові боротися за правду і справедливість - навіть ціною власного життя ", - підвів підсумки Революції Переваги Зеленський.

Він запевнив, що буде з українським народом продовжувати будувати нову Україну, в якій на першому місці завжди буде закон, а не прізвища за минулі заслуги, де всі позитивні зміни, написані на плакатах, які в мороз і холод тримали учасники мітингу, стануть реальністю.

"Для людей революція - це шлях до бажаних змін. Для політиків - шлях до бажаних крісел. Тому разом з вами, не слухаючи старих політиків, ми щодня повинні продовжувати нелегку побудова дійсно нової України. Вільного та гідного. Де гідність, свобода, рівність, порядність і чесність будуть не тимчасовими конструкціями, а непорушними цінностями. Для всіх нас. Для кожного з нас. Для всього нашого суспільства. Як спогад про кожного, хто загинув заради України. Як вогонь, що висвітлює загальний шлях в майбутнє. З Днем Гідності та Свободи вас, дорогі громадяни України! Слава Україні! ", - підсумував Зеленський.

Нагадаємо, сім років тому, 21 листопада 2013 року на Майдані Незалежності в Києві зібралися тисячі людей, які були незгодні з зупинкою євроінтеграційних процесів діючою тоді українською владою - тоді Кабінет Міністрів України під керівництвом Миколи Азарова прийняв постанову про призупинення процесу підписання Угоди про асоціацію з ЄС . Українці вирішили відстоювати свою позицію цілодобово, щодня кількість людей, незгодних з діями влади, ставало все більше і незабаром мітинг переріс в Євромайдан, який закінчився революцією Гідності.

Раніше ONLINE.UA публікував програму заходів в Києві на День Гідності та Свободи в 2020 році. Президент України Володимир Зеленський в цьому році через COVID-19 не зміг взяти участь в них, але від його імені відбулося вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні - на Алеї Героїв Небесної Сотні в Києві було встановлено кошик квітів до пам'ятного хреста на місці загибелі активістів Майдану .

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?