Зеленський невідкладно звернувся до всіх українців з гучною заявою
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський невідкладно звернувся до всіх українців з гучною заявою

Зеленський невідкладно звернувся до всіх українців з гучною заявою
Джерело:  online.ua

У середу, 14 жовтня, в День захисника України, український глава Володимир Зеленський звернувся до всіх українців з гучною заявою. Він пообіцяв робити все можливе, щоб завершити війну на Донбасі, яку Росія веде проти України вже сьомий рік, і домагатися розвитку української армії навіть тоді, коли в країні настане мир. Таку обіцянку президент озвучив під час виступу на церемонії складення присяги ліцеїстами Київського військового ліцею імені Івана Богуна, повідомляє ONLINE.UA.

"День захисника України - це день тих, хто протягом століть захищав нашу землю, а з 2014 року захищає Україну від російської агресії. Ця війна принесла нам колосальні втрати. Сьогодні ми робимо все можливе, щоб припинити війну і не втрачати своїх героїв, робимо все можливе, щоб в Україні настав жаданий мир. Сьогодні 80-й день, як оголошено припинення вогню на Донбасі і незважаючи на спроби його зірвати, ми сподіваємося, що тиша на сході України буде стабільною і постійною", - заявив Зеленський.

Український лідер пообіцяв, що буде продовжувати розвивати українську армію і не перестане піклуватися про українські війська. Для цього, за словами Зеленського, збільшуються витрати на сектор безпеки та оборони України і триває активна робота для посилення обороноздатності з міжнародними партнерами України.

У своїй промові Зеленський закликав всіх українців, які живуть в мирних містах країни, не забувати тих, хто зі зброєю в руках захищає нашу Батьківщину та її незалежність.

"Сьогодні ми всі поклоняємося нашим воїнам за мирне небо і спокійний сон в українських містах і селах. Погодьтеся, ми дуже швидко звикаємо до хорошого, сприймаємо це як звичний стан речей. Але не повинні забувати: коли ми вечеряємо в ресторані, їдемо з друзями на пікнік, граємо зі своїми дітьми, розважаємося, подорожуємо, одним словом - живемо, є ті, хто зі зброєю в руках і вдень, і вночі, і в спеку, і в мороз захищає нашу Батьківщину. Щоб всі ми могли жити звичайним життям, а Україна була самостійною і незалежною", - додав президент.

Зеленський зазначив, що сьогоднішнє свято, День захисника України стосується не тільки чоловіків, адже серед українських воїнів -єбагато відважних і сильних жінок і дівчат, які, не поступаючись чоловікам, мужньо виконують свій непростий борг.

Нагадаємо, День захисника України в Україні святкують порівняно недавно. Це свято було затверджено на офіційному рівні в 2014 році і внесено до календаря офіційних свят України. Дата 14 жовтня для святкування Дня захисника України була вибрана не випадково. Щорічно в цей день відзначається День українського козацтва - свято, приурочене до дня Покрови Пресвятої Богородиці, яка вважається захисницею і покровителькою козаків.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 15 жовтня український глава Володимир Зеленський відвідає Туреччину з дводенним робочим візитом. В Анкарі підпишуть важливу військову угоду між Туреччиною і Україною, проект якої напередодні затвердив Кабмін. Даний договір, як уточнили в Міноборони, створить правові основи для розширення і поглиблення існуючого українсько-турецького співробітництва в сфері оборони і початку співпраці з більш ніж двадцятьма принципово новими актуальними напрямами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?