Зеленський обговорив обстріли на Донбасі з главою Євроради
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський обговорив обстріли на Донбасі з главою Євроради

Зеленський обговорив обстріли на Донбасі з главою Євроради
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський обговорив у телефонній розмові з главою Євроради Шарлем Мішелем обстріли бойовиками Станиці Луганської 17 лютого.

Джерело: Твіттер Зеленського

Зеленський поговорив з Шарлем Мішелем

Зеленський повідомив, що під час робочої поїздки до Маріуполя в Донецькій області, провів переговори з главою Євроради.

З Маріуполя провів розмову з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем. Поінформував про безпекову ситуацію та сьогоднішні провокативні обстріли, зокрема Станиці Луганської, - написав Зеленський.

Також він зазначив, що подякував Мішелю за ініціативу щодо проведення донорської конференції на підтримку України.

Зеленський також відреагував на загострення ситуації на Донбасі 17 лютого. У результаті близько 30 обстрілів з боку російських бойовиків, постраждав дитячий садок у Станиці Луганській, ліцей у селищі Врубівка, є постраждалі серед цивільних та українських військових.

Обстріл проросійськими силами дитячого садка у Станиці Луганській – це велика провокація. Важливо, щоб дипломати та ОБСЄ залишалися в Україні – їхня моніторингова діяльність є додатковим чинником стримування. Нам необхідний дієвий механізм фіксації всіх порушень режиму тиші, - написав президент.

Фото - скріншот

Донорська конференція на підтримку України

Глава Євроради Шарль Мішель 16 лютого запропонував провести конференцію донорів для підвищення економічної стійкості України через загрози повторної російської агресії.

Він зазначив, що військова ескалація проти України РФ є безпрецедентною, попри те, що Росія заявляє про відсутність намірів вторгнення.

Шарль Мішель зазначив, що поточна криза має негативний вплив на економіку України. Він висловив сподівання, що Єврокомісія прийме пропозицію виділення України допомоги у 1,2 млрд євро. Сьогодні Європарламент ухвалив це рішення.

Думаю, ми з партнерами маємо піти ще далі. Саме тому я хотів би ініціювати у тісній співпраці з Україною і ЄС конференцію донорів, щоб підтримати економічну стійкість і реформи в Україні з огляду на загрозу, яка нависла над країною, - заявив голова Євроради.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?