Зеленський офіційно дав посаду Саакашвілі - що про це відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський офіційно дав посаду Саакашвілі - що про це відомо

Зеленський офіційно дав посаду Саакашвілі - що про це відомо
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський підписав указ щодо призначення колишнього колеги з Грузії Міхеіла Саакашвілі очільником Виконавчого комітету реформ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на президентську пресслужбу.

Український лідер поставив підпис на документі № 169/2020 "Питання Національної ради реформ і Виконавчого комітету реформ" у четвер, 7 травня.

"Щиро вітаю Міхеіла Ніколозовича з новим відповідальним викликом. Вірю, що він зможе надати імпульс Національній раді реформ та допоможе в здійсненні важливих змін у житті країни", - додав Зеленський.

Водночас указ призначає також заступника голови комітету реформ - ним став Олександр Ольшанський.

"Документом вносяться зміни до указів глави держави щодо єдиної державної політики реформ в Україні, забезпечення діяльності Національної ради реформ і Виконавчого комітету реформ та положення про Національну раду реформ", - додали в Офісі президента.

Зазначається, що указ чинний вже у день оприлюднення.

Нагадаємо, керівництво Виконавчим комітетом реформ - не перша державна служба для Саакашвілі в Україні. За часів каденції президента Петра Порошенка він очолив Одеську ОДА. Через нетривалий строк його з посади усунули та позбавили українського громадянства, яке ж сам Порошенко і надав.

Після перемоги Зеленського на президентських виборах колишній лідер Грузії повернувся в Україну із наново здобутим паспортом. Він очолив партію "Рух нових сил" та намагався пройти з нею у Верховну Раду, однак у боротьбі за парламентські місця об'єднання участі все ж таки не брало.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно у команді президента Зеленського дали пояснення щодо нової посади для Саакашвілі. Йому запропонують роботу не в уряді, а нібито в окремій структурі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?