Зеленський оголосив про нульові кредити для підприємців
Категорія
Економіка
Дата публікації

Зеленський оголосив про нульові кредити для підприємців

Зеленський оголосив про нульові кредити для підприємців
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський оголосив про запровадження на час військового стану пільгового кредитування підприємців під 0%, а також масштабну дерегуляцію і 100% гарантування вкладів громадян.

Джерело: Офіс президента України

Держава надасть підприємцям пільгові кредити

Голова держави зазначив, що уряд вже підготував рішення щодо розширення можливостей кредитування для підприємців на базі програми 5-7-9%.

Будь-який бізнес зможе отримати кредит під 0% на час воєнного стану плюс один місяць після війни. Далі буде мінімальна ставка - 5%. Загальний обсяг кредиту може бути до 60 мільйонів гривень, - зазначив Зеленський.

Він також доручив Нацбанку, Верховній Раді та представникам уряду найти можливість 00% гарантування вкладів в українських банках.

Я доручив знайти таку законодавчу можливість, щоб держава гарантувала 100% вкладів в українських банках. 100%. Не частина, як зараз, як завжди, а повністю. Весь депозит. У будь-якому банку нашої держави, - повідомив Зеленський.

 Президент також зазначив, що в уряді наразі готують значне спрощення регуляції бізнесу.

Було понад 600 дозволів та ліцензій для бізнесу, а залишаються обов'язковими близько 20. Тільки ті, які просто неможливо скасувати. Як, наприклад, про поводження з радіоактивними відходами. Тож для абсолютної більшості бізнесів в Україні діятиме декларативний принцип: оголосив про початок діяльності - і вільно працюєш, - зазначив президент.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?