Зеленський оперативно відреагував на ще одну вимогу українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський оперативно відреагував на ще одну вимогу українців

Зеленський оперативно відреагував на ще одну вимогу українців
Джерело:  online.ua

7 серпня президент країни Володимир Зеленський нарешті відреагував на ще одну вимогу українських громадян - він звернув увагу на те, що питаннями використання Києво-Печерської лаври Українською православною церквою Московського патріархату займається команда глави уряду Дениса Шмигаля. Це зазначається у відповіда глави держави на на петицію Родіона Абрамовича від 6 серпня, інформує ONLINE.UA.

"Кабінет міністрів конституційно визнаний тим органом, на який покладено здійснення управління об'єктами державної власності відповідно до закону (пункт 5 статті 116). Розпорядженням Кабінету міністрів від 11 липня 2013 року № 519-р будівлі і споруди по вул. Лаврській, 11, та по вул. Лаврській, 15, у Києві згідно з визначеним переліком передано у безоплатне користування Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі (чоловічий монастир) Української православної церкви (МП)", - наголосив Володимир Зеленський.

Варто звернути увагу на те, що автор петиції і підписанти закликали главу держави залишити Києво-Печерську лавру у користуванні Української православної церкви Московського патріархату та відхилити петицію про її передачу Православній церкві України. Що важливо розуміти, петиція зібрала 25 тисяч 408 голосів – цього достатньо для її розгляду президентом. Стосовно відхилення петиції № 22/092966-еп Зеленський зазначив, закон "Про звернення громадян" не передбачає механізму відхилення електронних петицій. Окрім того, він додав, що згадане звернення набрало необхідну кількість підписів на його підтримку, в установленому порядку було розглянута, і на нього була надана відповідь.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, 21 липня український лідер Володимир Зеленський нарешті офіційно відреагував на електронну петицію №22/092038-еп "Заборонити впровадження 5G через вкрай негативне його впливання на здоров’я!", яку підтримали 25 638 українських громадян.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?