Зеленський опублікував фото з Путіним та дав нову обіцянку українцям
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський опублікував фото з Путіним та дав нову обіцянку українцям

Зеленський опублікував фото з Путіним та дав нову обіцянку українцям
Джерело:  online.ua

9 грудня, у річницю зустрічі "нормандської четвірки" в Парижі, український лідер Володимир Зеленський опублікував в соціальних мережах світлину з написом, що його команда зможе відновити мир на території нашої країни. Глава держави прикріпив фото, на якому за круглим столом разом разом з ним сидять очільник Кремля Володимир Путін, французький президент Еммануель Макрон, а також канцлерка Німеччини Ангела Меркель. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Twitter українського лідера.

"Шлях до миру нелегкий, але знаю – ми зможемо", – йдеться в повідомленні Володимира Зеленського.

Варто звернути увагу на те, що обіцянка глави держави пролунала після того, як в анонімні джерела в Кремлі зізналися, що команда Володимира Путіна навіть не розглядає ідею нової зустрічі сторін у нормандському форматі, оскільки нібито не бачить результатів попереднього саміту.

"Інтенсивні контакти на всіх майданчиках. Немає нічого такого, чим можна пишатися, але робота триває... Жодного саміту найближчим часом (не буде - ред.). Це не комільфо збирати перших осіб, не виконавши принципово жодного рішення попереднього саміту. Нема чого збиратися повторно з тим же порядком, з невиконанням того, під чим підписалися", — заявило анонімне джерело в Кремлі.

В МЗС України уже відреагували на ці закиди, наголосивши, що офіційна Москва також повинна виконувати свої обіцянки щодо Донбасу, а не тільки озвучувати вимоги команді Зеленського.

Як уже згадувалося раніше 9 грудня 2019 року у Парижі відбулася зустріч лідерів країн "нормандського формату" (Україна, Німеччини, Франції та Росія). Саме тоді сторони змогли досягти низки домовленостей щодо мирного врегулювання конфлікту на Сході України. Згодом в команді Зеленського повідомили, що Україна запропонує зміни до Мінських угод. Лідерка ФРН Ангела Меркель заявила за підсумками саміту "нормандської четвірки" у Парижі, що Мінські домовленості "не закам’янілий документ", а також підтримала пропозиції українського лідера Володимира Зеленського змінити його.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кремль почав приховувати місцезнаходження Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?