Зеленський озвучив нову пропозицію щодо страхування вчителів
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський озвучив нову пропозицію щодо страхування вчителів

Зеленський озвучив нову пропозицію щодо страхування вчителів
Джерело:  online.ua

5 жовтня, з нагоди Дня працівників освіти, український лідер Володимир Зеленський влаштував зустріч з учителями та директорами шкіл у Національному комплексі "Експоцентр України" в Києві. Глава держави наголосив,  що з початком навчального року важливим є питання страхування вчителів та учнів, оскільки педагоги – це майбутнє наших дітей, а тому – і майбутнє України. Президент звернув увагу на те, що його команда буде максимально покращувати умови, в яких працюють наші освітяни - такі завдання вона ставить Кабінету міністрів. Володимир Зеленський уточнив, що мовиться не лише про фінансове забезпечення, а й про повагу, умови роботи. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт ОП.

"Вчитель – складна й важлива професія, він чи вона не може зважати на те, що відбувається поза школою, в особистому житті. Він має бути завжди зібраним і завжди на сторожі безпеки та розвитку дітей. Ми хочемо боротися за освіту, хочемо допомагати", - заявив Володимир Зеленський.

За словами українського лідера, питання страхування освітян і учнів стало особливо актуальним з початком навчального процесу. На думку Володимира Зеленського, зараз дуже важливо зрозуміти можливості, вартість і терміни, в які це можна зробити.

"Питання, яке піднімається, – це застрахувати всіх. Ми ж бачимо статистику й бачимо, що вчителі – в групі ризику. Треба подумати над страхуванням для них, щоб вони розуміли, що ми турбуємося про них, почувалися в безпеці", - підкреслив президент України.

Також детально обговорювалися питання підготовки нових педагогів, а також збереження сільських шкіл під час децентралізації. Володимир Зеленський звернув увагу українців на те, що школи – основа села, а тому їх необхідно зберігати та розвивати.

Нагадаємо, нещодавно очільник МОЗ Максим Степанов прокоментував ситуацію з коронавірусом в нашій країні. За його словами, поки вона не критична, але вже на цьому тижні щоденний приріст хворих COVID-19 почне перевищувати показник в 5 тисяч.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава держави В олодимир Зеленський звернувся до усіх українських громадян з важливим оголошенням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?