Зеленський озвучив ризики для України після зустрічі Байдена і Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський озвучив ризики для України після зустрічі Байдена і Путіна

Зеленський озвучив ризики для України після зустрічі Байдена і Путіна
Джерело:  online.ua

Київ і Вашингтон будуть узгоджувати позиції перед зустріччю президента Росії Володимира Путіна і американського лідера Джо Байдена. Але є ризики того, що вони будуть піднімати і неузгоджені питання по Україні.

Джерело: прес-конференція Зеленського

Український лідер називає зустріч Путіна і Байдена потрібною і важливою. Він також вважає за необхідне включити США в нормандський формат переговорів по Донбасу. В цілому, він сподівається, що Байден говоритиме з Путіним про Україну тільки за узгодженим з Києвом плану.

"Питання України вони будуть обговорювати лише в тому просторі і в тій адженді, яку попередньо обговорять з нами. Чи є ризики, що деякі питання вони будуть піднімати незважаючи на наші домовленості? Упевнений, що такі ризики є", - зазначив президент України.

Головний ризик для України після зустрічі Путіна і Байдена

Але не обговорення Донбасу Зеленський вважає головним ризиком для України від зустрічі Путіна і Байдена. Його бентежить ситуація з газопроводом "Північний потік-2", по якому Росія має намір постачати свій газ в Європу в обхід України. Зеленський побоюється того, що Путін натисне на Байдена і той скасує санкції проти СП-2.

"Зараз я вважаю, що великий ризик, що вони можуть натиснути на США або у них будуть якісь домовленості, і зняти санкції з Північного потоку. Там майже 95% побудовано, і 5% всього залишилося", - озвучив свої побоювання Зеленський.

Зеленський вважає, що якщо Байден поступиться Путіну і скасує санкції проти Північного потоку-2, то це стане особистою поразкою президента США і серйозною геополітичною перемогою Росії.

"Великий ризик того, що США можуть скасувати санкції проти "Північного потоку-2", це як один з прикладів. Я вважаю, що це буде особистий програш президента США. Кажу відверто, це буде серйозна геополітична перемога РФ і новий перерозподіл сил та впливу . Я знаю, розділилися навіть думки в Сенаті і в Конгресі США. Мене бентежить ця ситуація, скажу вам відверто ", - додав Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?