Зеленський підписа указ про новий безвіз - деталі
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський підписа указ про новий безвіз - деталі

Зеленський підписа указ про новий безвіз - деталі
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський поставив підпис на спеціальному указі, який пов'язаний з виходом Великої Британії з Євросоюзу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на президентську пресслужбу.

За офіційними даними, на тлі Brexit впроваджено тимчасовий безвізовий режим для жителів Сполученого Королівства.

"Запровадити на період з 31 січня 2020 року до 30 січня 2021 року безвізовий режим в'їзду в Україну та транзитного проїзду через територію України для громадян Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії, якщо термін їх перебування в Україні не перевищує 90 днів протягом 180 днів", - говориться в документі.

Указ передбачує, що над реалізацією ініціативи необхідно працювати Кабінету міністрів. Він стає чинним у день оприлюднення.

Нагадаємо, п'ятниця 31 січня — остаточний день Brexit. Дату узгодили під час жорстких переговорів представники Лондона й Брюсселя. Британська сторона домоглася відтермінування. Першою датою виходу країни з ЄС було 31 жовтня.

Як повідомляв ONLINE.UA, голова Європейської ради Шарль Мішель 24 січня оголосив про підписання з боку Брюсселя остаточного документа про Brexit. Угоду про вихід також підписала очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?