Зеленський підписав важливий законопроєкт - деталі
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський підписав важливий законопроєкт - деталі

Зеленський підписав важливий законопроєкт - деталі
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський підписав законодавчу ініціативу під номером 1048, який впроваджує інститут автоматизованого економічного оператора. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Міністерство фінансів.

Очікується, що законопроєкт наблизить митні процедури до стандапртів Євросоюзу. Зокрема, відповідні процеси будуть пришвидчені, а український бізнес отримає підвищення конкурентоспроможності.

Документ розробили згідно з Угодою про асоціацію України та ЄС, а також Угодою Світової організації торгівлі про спрощення процедур торгівлі.

За інформацією Мінфіну, підприємства отримають:
пришвидшене проходження митних процедур (зниження рівня ризику; процедура спрощеного декларування);
- підвищений сервіс надання митних послуг (можливість надходження товарів відразу на склад компанії; попередження про здійснення фізичного огляду вантажу);
- економію витрат (зменшення затримок на кордоні; зменшення витрат на послуги митних терміналів);
- передбачуваність ведення бізнесу (прозорі процедури митного оформлення; підвищення рівня безпеки та поліпшення зв'язку між партнерами в ланцюгу постачань).

Статус АЕО доступний для підприємств, які працюють у галузі міжнародної торгівлі. Йдеться про імпортерів, експортерів, виробників, перевезників, представників на митниці.

Авторизований економічний оператор присутній з відповідними програмами у 83 країнах. Стадію провадження проходять ще 19 країн.

Як повідомляв ONLINE.UA, Володимир Зеленський нещодавно підписав законопроєкт, який активно критикували в ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?