Зеленський підписав закон про ГТС напередодні переговорів з Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський підписав закон про ГТС напередодні переговорів з Путіним

Зеленський підписав закон про ГТС напередодні переговорів з Путіним
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський у понеділок, 9 грудня, поставив підпис на законопроєкті про відокремлену діяльність газотранспортної системи. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на президентську пресслужбу.

За офіційними даними, документ був необхідний для фінального кроку у створенні незалежного оператора системи. Це відповідає європейським правилам.

"Метою документа є створення належних умов для забезпечення виконання зобов'язань України щодо відокремлення діяльності з транспортування природного газу та забезпечення діяльності оператора газотранспортної системи за протоколом про приєднання України до договору про заснування Енергетичного співтовариства, та з урахуванням відповідних положень Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їхніми державами-членами, з іншої сторони", - пояснили в ОПУ.

Як повідомляв ONLINE.UA, український прем'єр-міністр Олексій Гончарук звертався до народних депутатів у середині листопада з приводу газових законопроєктів. Він вважає, що акти про анбандлінг ГТС стануть відповіддю на заяви Кремля. Йдеться про твердження, що РФ дуже хоче продовжити транзит, але Україна не встигає обробити нові правила.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?