Зеленський підписав законопроєкт, спрямований на порятунок культури й туризму
Категорія
Економіка
Дата публікації

Зеленський підписав законопроєкт, спрямований на порятунок культури й туризму

Зеленський підписав законопроєкт, спрямований на порятунок культури й туризму
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський у понеділок, 21 грудня, поставив підпис на законопроєкті, що передбачає підтримку окремих галузей діяльності. Йдеться про напрямки культури, туризму, креативних індустрій. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Офіс президента.

За оприлюдненими подробицями, нова законодавча норма передбачає низку пільг. Згідно із положеннями законопроєкту № 962-ІХ на згадані сфери чекають такі зміни:

  • звільнення від податку на прибуток підприємств та податку на доходи фізичних осіб отримана платниками цільова допомога, яка надається коштом бюджетних коштів або коштів міжнародної технічної допомоги для реалізації проєктів або програм у сфері креативних індустрій;

  • зниження ставки податку на додану вартість для операцій з постачання послуг, пов’язаних зі сферами культури й туризму, зокрема послуг з показу вистав, культурно-мистецьких заходів, проведення екскурсій у музеях, зоопарках і заповідниках та їхнього відвідування;

  • зниження ставки ПДВ також застосовуватиметься щодо послуг з розповсюдження, демонстрування, публічного сповіщення й публічного показу фільмів, адаптованих в україномовні версії для осіб з порушеннями зору та порушенням слуху.

Уточнюється, що від ПДВ звільнять усі послуги з поширення та показу українських та іноземних фільмів, адаптованих для осіб з порушенням зору та слуху. Ця норма буде чинною до 2025 року.

"Також до 2023 року застосовуватиметься знижена ставка податку на додану вартість у розмірі 7% до операцій з постачання послуг з тимчасового розміщування (проживання), що надаються готелями та подібними закладами", - говориться у заяві.

Як повідомляв ONLINE.UA, Україна готова отримати наступний транш Міжнародного валютного фонду на початку 2021 року, стверджує президент Володимир Зеленський. Він у понеділок, 21 грудня, провів телефонні переговори з Оділь Рено-Бассо, президенткою Європейського банку реконструкції та розвитку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?