Зеленський пообіцяв побудувати на Донбасі новий аеропорт
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський пообіцяв побудувати на Донбасі новий аеропорт

Зеленський пообіцяв побудувати на Донбасі новий аеропорт
Джерело:  online.ua

Вже в 2021 році Україна почне проєктувати новий аеропорт на Донбасі між Луганською та Донецькою областями. З такою гучною обіцянкою виступив український глава Володимир Зеленський під час форуму Україна 30, який транслюється на Youtube. Всього в Україні заплановано 16 проєктів з реконструкції та будівництва нових аеропортів. Крім Донбасу, планується будівництво аеропорту міжнародного значення в Закарпатті, між Ужгородом та Мукачевом, і реконструкція аеропортів в Ужгороді, Чернівцях та Полтаві, передає ONLINE.UA.

"Я думаю, що за пару років ми побудуємо абсолютно новий аеропорт в Закарпатті. І друге - аеропорт на Донбасі. Між Луганською і Донецькою областями зараз будуть знаходити точку, і в цьому році ми почнемо проєктування нового серйозного аеропорту для цих двох областей", - пообіцяв Зеленський.

Президент України зазначив, що аеропорт на Донбасі буде побудований саме для цивільної авіації. Так само він згадав аеропорт в Маріуполі, який був повністю зруйнований російськими збройними формуваннями. Зеленський пояснив, що українська влада хотіла відновити і відкрити Маріупольський аеропорт, але військові попередили, що поки це небезпечно.

Нагадаємо, на Донбасі до збройного нападу Росії на Україну діяли два аеропорти - в Луганську і Донецьку, які були зруйновані бойовиками. Донецький аеропорт, який був важливим стратегічним об'єктом, українські військові захищали 242 дня. Захищаючи Донецький аеропорт, загинули 100 українських військових, більше 300 отримали поранення.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський нарешті розповів, що вимагає МВФ від України і з чим не згодна українська влада.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?