Зеленський попередив світ про найбільшу загрозу на морі з часів Другої світової
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський попередив світ про найбільшу загрозу на морі з часів Другої світової

Зеленський попередив світ про найбільшу загрозу на морі з часів Другої світової
Джерело:  online.ua

30 березня український лідер Володимир Зеленський попередив міжнародну спільноту про те, що Росія створила найбільшу загрозу міжнародній безпеці на морі з усіх, які виникали після Другої світової війни.

Джерело: Фейсбук-сторінка  ОПУ

Зеленський попереджає світ про нову загрозу, яку створила РФ на морі

Український президент звернув увагу на те, що українські порти на Чорному та Азовському морях заблоковані Росією з першого дня їх вторгнення.

Як уже згадувалося раніше, близько сотні кораблів не можуть вийти у Середземне море. Деякі судна були просто захоплені – це піратство заради крадіжки вантажу. Декілька суден зазнали вогневого удару.

Ба більше, росіяни замінували море. Їхні міни дрейфують морем. І це небезпека для будь-яких суден і портів будь-якої країни в Чорноморському регіоні.

Не хочеться навіть і уявляти, що буде, якщо частину з цих мін не вдасться вчасно знешкодити. Хто тоді постраждає? Можливо, пароми. Або пасажирські лайнери. Або торговельні судна. А можливо, і танкери, підрив яких може призвести не тільки до людських жертв, але й до масштабної екологічної катастрофи. І тоді Росія знову скаже, що це нібито не вона. Як говорила неодноразово – коли вбивала у Європі критиків російської влади або навіть коли збила малайзійський Боїнг у небі над Донбасом... Жодна інша держава з часів Другої світової війни і агресії нацистів на морі не створювала такої загрози вільному мореплавству, яку вже створила Росія, - наголосив Володимир Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?