Зеленський попередив українців про неминучу небезпеку - до чого готуватися
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський попередив українців про неминучу небезпеку - до чого готуватися

Зеленський попередив українців про неминучу небезпеку - до чого готуватися
Джерело:  online.ua

Український глава Володимир Зеленський екстрено відреагував на ситуацію з коронавірусом, яка  стрімко погіршується в Україні. 10 серпня під час наради з представниками Кабінету міністрів, правоохоронних органів та відповідних відомств щодо епідеміологічної ситуації в країні і заходи щодо запобігання поширенню коронавіруса, президент звернувся до українців і попередив їх про неминучу небезпеку. За словами українського лідера, якщо рівень захворюваності на коронавірус в країні зросте до 2 тисяч в день, то кількість смертей від COVID-19 збільшиться до 40-50 щодня. Про це повідомляє ONLINE.UА з посиланням на прес-службу Офісу президента.

"Українцям необхідно чітко роз'яснити правила і особливості карантину. Люди у нас відповідальні, але вони повинні розуміти, до чого їм готуватися, що таке адаптивний карантин. Треба пояснити людям, чому одне місто знаходиться в «червоній» зоні, а інші - в «зеленій»", - доручив Зеленський чиновникам.

Президент звернув увагу на те, що в Німеччині вже оголосили про початок другої хвилі епідемії коронавіруса, також другу хвилю епідемії очікують в Польщі, Франції та Нідерландах.

Нагадаємо, 10 серпня в Україні зафіксували 1008 нових випадки зараження на коронавірус. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 81 957 осіб, з них 1922 осіб померли через ускладнення, спровокованих коронавірусною хворобою. Уже 44359 українця змогли перемогти коронавірус - повторне лабораторне дослідження не виявило COVID-19 в їх організмі. 36063 українців продовжують хворіти.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Кабмін прийняв екстрене рішення через ситуацію в Україні. Вже з 10 серпня уряд посилив контроль за дотриманням карантину в Україні. Це радикальне рішення було прийнято в зв'язку з з погіршенням епідемічної ситуації в країні, так як останній тиждень в Україні встановлюються абсолютні антирекорди по захворюваності на коронавірус.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?