Зеленський попередив українців та світ про нову зброю РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський попередив українців та світ про нову зброю РФ

Зеленський попередив українців та світ про нову зброю РФ
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський звернув увагу українців та міжнародної спільноти на те, що Росія знищує в Україні сільгосппідприємства, аграрну техніку, блокує морські порти, тому що розглядає голод як свою зброю. Про це він повідомив, звертаючись відеозв'язком до парламенту Ірландії.

Джерело: Фейсбук-сторінка ОПУ

Зеленський вважає, що Путін буде використовувати голод як зброю

Вони послідовно знищують місця зберігання палива, розподільчі центри продуктів, знищують навіть звичайну аграрну техніку і мінують поля. Мінують постійно все, що залишають. Окрім того, Росія заблокувала всі наші морські порти разом із тими суднами, які вже були завантажені аграрною продукцією на експорт. Для чого вони це роблять? Бо вони розглядають і голод як свою зброю, зброю проти завичайних людей. Як інструмент, щоб домінувати, - підкреслив український лідер.

Володимир Зеленський також нагадав усім, що Україна – одна з провідних держав на світовому ринку продовольства. За його словами, без нашого експорту – це не просто дефіцит, а загроза голоду для більш ніж десятка країн Африки і Азії. Бо фізично не вистачатиме обсягів продукції і суттєво зростуть ціни.

Він також додав, що Путін застосовує голод з перших днів війни проти України. Найгірше – в Маріуполі. Це півмільйонне місто було повністю заблоковане російськими військами більше місяця тому, однак досі не здається й бореться за свою незалежність.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?