Зеленський попереджає ЄС про новий шантаж з боку Кремля
Категорія
Економіка
Дата публікації

Зеленський попереджає ЄС про новий шантаж з боку Кремля

Зеленський попереджає ЄС про новий шантаж з боку Кремля
Джерело:  online.ua

27 квітня український лідер Володимир Зеленський озвучив попередження, що команда російського диктатора Володимира Путіна буде шантажувати європейців не лише газом, а й торгівлею. 

Джерело: Фейсбук-сторінка ОПУ

Росія буде шантажувати не тільки газом – Зеленський

Цього тижня керівництво Росії почало нову серію енергетичного шантажу європейців. Рішення обірвати постачання газу в Польщу та Болгарію – черговий аргумент на користь того, що ніхто у Європі не може сподіватися на збереження будь-якої нормальної економічної співпраці з Росією. Росія розглядає як зброю не тільки газ, а й будь-яку торгівлю. Просто очікує моменту, коли тим чи іншим торговельним напрямком можна скористатися. Або скористатися, щоб шантажувати європейців політично. Або щоб посилити російську воєнну машину, яка розглядає об'єднану Європу як мішень, - наголосив Володимир Зеленський.

На переконання українського лідера, що швидше європейські гравці визнають, що не можна залежати в торгівлі від Москви, то скоріше можна буде гарантувати стабільність європейським ринкам.

Президент України також звертає увагу на те, що Кремль робить все можливе, щоб спровокувати глобальну цінову кризу. Офіційна Москва зажадає, щоб почався хаос на всіх базових ринках і особливо на продовольчому.

Український експорт допоможе стабілізувати ринки. Отже, це вигідно не тільки нам, а й усім європейцям. Мешканцям усіх країн, по яких можуть вдарити російські деструктивні амбіції, - додав Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?