Зеленський попросив прем'єра Італіі допомогти організувати зустріч з Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський попросив прем'єра Італіі допомогти організувати зустріч з Путіним

Зеленський попросив прем'єра Італіі допомогти організувати зустріч з Путіним
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський звернувся до прем'єр-міністра Італії Маріо Драгі з проханням допомогти організувати зустріч з очільником Кремля Володимиром Путіним.

Джерело:  blogsicilia.it

Навіщо Зеленський намагається зустрітись з Путіним 

Зі свого боку Драгі заявив, найближчим часом планує провести зустріч з російським лідером в Кремлі.

Маріо Драгі (фото - Flickr.com)

Зеленський під час вчорашньої телефонної розмови запитав про можливість поговорити з Путіним, щоб дізнатися, чи може Італія допомогти йому на цьому фронті. Таке ж прохання було адресоване сьогодні й іншим. Очевидно, це буде непросто, але мета така: домогтися того, щоб президент Путін і президент Зеленський сіли за один стіл, - повідомив він журналістам під час перебування у Брюсселі.

Президент України пояснив в інтерв'ю виданню "РБК-Україна", що у результаті зустрічі з Путіним хоче розблокувати відносини між Україною та РФ.

Зустріч з Путіним точно розблокує відносини між Україною і Росією, тому що президентам на цій зустрічі потрібно знайти вихід. Сама по собі зустріч - це сигнал про те, чого сторони хочуть, - підкреслив голова держави.

Зеленський зауважив, що зустріч дозволила би сторонам висловити все, що вони вважають за потрібне.

Він також допускає, що за результатами такої зустрічі лідери обох країн можуть вийти і заявити, що врегулювання ситуації провалилось.

У найближчі 5-10 років нічого не вийде, така ось ситуація, не при нас, при інших поколіннях, а поки намагаємося закопати сокиру війни, щоб наші держави розвивалися на різних планетах, хоч і живемо на одній землі. Це для України теж хороший результат, тому що найгірше жити в невизначеності, - підкреслив президент.

У той же час Володимир Зеленський заявив, що Україна не потребує присутності на своїй території іноземних військових на тлі загрози російського вторгнення.

Ми відразу визнаємо: нам військові люди з чужими прапорами на нашій території не потрібні. Ми цього не просимо. Інакше дестабілізація буде в усьому світі. Ми не хочемо давати зайвий привід РФ говорити, що у нас тут бази і що їм треба себе "захищати", - підкреслив Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?