Зеленський порівняв втрати ЗСУ та армії РФ від початку війни
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський порівняв втрати ЗСУ та армії РФ від початку війни

Зеленський порівняв втрати ЗСУ та армії РФ від початку війни
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що втрати українських військових від початку війни у 10 разів менші за втрати армії РФ.

Джерело:   CNN

Що відомо про втрати ЗСУ та окупаційної армії РФ 

За словами президента України, заява представників Міноборони США про втрату армією РФ половини боєздатних танків у війні є об'єктивною.

Я думаю, що це більш-менш відповідає дійсності - хоча, відверто кажучи, повної реальності, особливо за особовим складом, ніхто не знає, - зазначив голова держави.

Однак Зеленський наголосив, шо втрати кремлівської окупаційної армії у десятеро більші за втрати українських військових.

Також Зеленський додав, що командування РФ не шкодує солдатів і використовує їх як "гарматне м'ясо". Тому російські втрати набагато більші.

Кожного разу, коли ми просимо у наших партнерів артилерію чи бронетехніку, йдеться не просто про озброєння, а насамперед про захист наших військових, - зазначив президент.

Зеленський підкреслив, що артилерія, надана США та Європою, змогла допомогти "зламати" російський військовий наступ.

Ми їх зупинили, ми деокупували більшу частину нашої території. І цьому справді допомогла артилерія та нові технології, - підкреслив президент.

У той же час керівниця пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк зазначила, що наразі українські військові спостерігають переміщення кремлівською армією військової техніки та особового складу на окупованих територіях Херсонщини.

Однак, за словами спікера ОК "Південь", окремі ворожі підрозділи залишаються на правому березі Дніпра.

Ми спостерігаємо за маневрами ворога. Дійсно, вони відбуваються в певній частині. Вони переміщують озброєння, техніку і підрозділи, але при цьому ще залишаються сили і на правому березі.У будь-якому випадку наразі триває війська операція, умови і напрямки якої ми не розголошуємо, а робимо свою роботу, - наголосила Гуменюк.

За її словами, лінія фронту на півдні продовжує змінюватися під рухом і натиском українських сил, але "поки що її коментувати недоречно".

При цьому представниця ОК "Південь" відмовилась коментувати ситуацію щодо звільнення Снігурівки на Миколаївщині, порадивши дочекатись офіційного підтвердження Генштабу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?