Зеленський послав особливий сигнал генпрокурорці Венедиктовій
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський послав особливий сигнал генпрокурорці Венедиктовій

Зеленський послав особливий сигнал генпрокурорці Венедиктовій
Джерело:  BBC

Український глава Володимир Зеленський звернувся до всіх українців і світу з гучною заявою - він пообіцяв звільнити генпрокурорку України Ірину Венедіктову, якщо до кінця 2020 року вона не покаже реальний результат в питанні покарання корупціонерів. Президент України зазначив, що розуміє неможливість за кілька місяців всіх посадити в тюрму, але він чекає конкретних антикорупційних кроків, які Зеленський і його команда обіцяли під час передвиборної програми. Такий особливий сигнал Венедіктовій Зеленський послав в ексклюзивному інтерв'ю справжній медіа-акулі Стівену Сакуру, журналісту легендарної програми ВВС HARDtalk, під час візиту в Лондон, передає ONLINE.UA з посиланням на BBC News Україна.

Журналіст запитав Зеленського, чи довіряє він своїй команді, так як створюється враження, що ні, про що свідчать постійні звільнення міністрів і чиновників причому через кілька місяців після призначення на посаду. Український глава пояснив, чому проводить постійні кадрові перестановки вельми лаконічно. Він заявив, що у нього немає часу чекати результат.

"Я відразу сказав: "Хлопці, ми йдемо будувати країну. Йдемо міняти. Ми з вами рівні. Будь ласка, ви ніколи не були генеральним прокурором, я ніколи не був президентом. Але ви - професіонал, йдіть. І якщо через півроку ви не покажете реальний результат, хто б ви не були, навіть якщо ви мої друзі, приятелі, міністри, прем'єр-міністри ... потрібно звільняти посаду. Немає, немає часу чекати результату їх роботи, розумієте? Ось і все", - пояснив свою позицію Зеленський.

Що стосується Венедиктової, то її президент України вважає справжнім професіоналом своєї справи, який зможе зсунути з мертвого місця антикорупційний хрестовий похід. Але він поки не бачить її результату роботи, тому також готовий замінити чиновницю, якщо буде нульовий результат у голосних корупційних справах.

"Вони нікого не посадили. Вони могли не пересаджати всіх корупціонерів, я розумію, півроку - дуже мало. Але повинні бути кроки, ми повинні відповідати перед суспільством, якому ми пообіцяли, що будуть посадки. Ми це обіцяли. І якщо зараз чинний генпрокурор, новий генпрокурор, якщо вона - це вона, жінка, професійна жінка - якщо вона до кінця року не покаже свого результату, їй я дам таку ж відповідь ", - попередив Зеленський Венедіктову.

Важливо відзначити, що ще недавно глава Офісу президента Андрій Єрмак запевняв, що робота Ірини Венедиктової чітко відповідає принципам, які є пріоритетними для глави держави Володимира Зеленського. Він нагадав, що для Зеленського одним із пріоритетів було і залишається незалежність роботи правоохоронних органів. Тому в ОПУ вважають, що новий керівник Генеральної прокуратури повністю відповідає цим принципам.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський в інтерв'ю британському журналістові Стівену Сакуру зробив гучну заяву про угоду з Путіним по Донбасу і Криму. Він переконаний, що зможе укласти мирну угоду з президентом Росії. В іншому випадку, Зеленський готовий покинути пост президента, щоб інша людина прийшла до влади і змогла завершити війну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?