Зеленський поставив чітку вимогу на переговорах у Лондоні
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський поставив чітку вимогу на переговорах у Лондоні

Зеленський поставив чітку вимогу на переговорах у Лондоні
Джерело:  online.ua

Інтеграція України в лави НАТО стала однією з тем офіційного візиту президента Володимира Зеленського до Великої Британії. Державний лідер закликав західних партнерів надати Києву план дій для вступу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.

За його словами, під час візиту йшлося про співпрацю Києва та Лондона за різними напрямками.

"Про що ми сьогодні домовились — вчора я зустрічався з міністром закордонних справ Великої Британії Домініком Раабом, сьогодні відбулась ключова зустріч Президента і Прем’єр-міністра. Ми говорили про те, щоб між нашими країнами було, по-перше — більше торгівлі, по-друге — більше інвестицій в Україну, по-третє — ще більше співробітництва в безпековій сфері, і це дуже круто що у нас є такі партнери", - пояснив Кулеба.

Він додав, сторони обговорювали пандемію коронавірусу COVID-19, вакцину та її поширення поміж країнами, а також спільні заходи для остаточного подолання проблеми.

"Окремо говорили про НАТО. Президент наш був дуже чіткий, він сказав що Україні потрібен план дій щодо членства, і що членство в НАТО сприятиме українській безпеці і обороні", підкреслив Кулеба.

Нагадаємо, дводенний візит президент Зеленського до Великої Британії почався у середу, 7 жовтня, одразу після саміту Україна-Євросоюз у Брюсселі напередодні.

Як повідомляв ONLINE.UA, 8 жовтня офіційно стало відомо, що Україна та Велика Британія нарешті підписали Угоду про політичне співробітництво, вільну торгівлю та стратегічне партнерство. Варто звернути увагу на те, що вона замінить Угоду про асоціацію у торгівлі з Британією після Brexit. Що важливо розуміти, підписи під документом поставили український лідер Володимир Зеленський з боку України та прем’єр-міністр Борис Джонсон з боку Британії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?