Зеленський поставив невідкладне завдання уряду перед локдауном в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський поставив невідкладне завдання уряду перед локдауном в Україні

Зеленський поставив невідкладне завдання уряду перед локдауном в Україні
Джерело:  online.ua

У понеділок, 4 січня, український глава Володимир Зеленський провів традиційну селекторну нараду з представниками уряду. Вони обговорили ситуацію з коронавірусом в Україні, після чого президент поставив Кабміну невідкладні завдання. На Банковій зазначили, що глава Кабміну і МОЗ відзвітували українському лідеру, що в країні вже п'ятий тиждень знижується захворюваність COVID-19. Але міністр охорони здоров'я Максим Степанов попередив, що після новорічних свят є високі ризики рекордного зростання кількості хворих на коронавірус. До того ж, за словами Степанова, очікується зростання сезонної захворюваності на грип. Тому питання про скасування локдауна з 8 по 24 січня чиновники не піднімають. За словами Степанова, нинішнє зниження захворюваності - лише тимчасове явище, яке стало наслідком не тільки зниження захворюваності, але і скорочення обсягів тестування. Що вирішили Зеленський і представники Кабміну за підсумками наради, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу ОПУ.

Чиновники доповіли президенту, що зараз в Україні є майже 50,5 тисяч ліжко-місць в лікарнях з підключенням кисню, з них вільні 35 тисяч ліжок. Всього в Україні, як відзвітували Зеленському, є майже 66 тисяч ліжко-місць для хворих з коронавірусом.

"Зеленський дав доручення всебічно проаналізувати динаміку захворюваності COVID-19 після святкування Нового року", - повідомили на Банковій.

Окрему увагу Зеленський приділив вакцинації від коронавіруса в Україні. Він підняв питання створення в країні реєстру COVID-вакцинованих і доручив Кабміну прискорити цей процес.

Також прем'єр-міністр Денис Шмигаль відзвітував Зеленському з приводу виплати карантинної компенсації українським підприємцям. За його словами, на допомогу в розмірі 8 тисяч гривень було подано 400 тисяч заявок від ФОП і майже всі виплати по ним вже здійснені. Крім того Шмигаль доповів президенту, що 444 тисячі гривень отримали ФОП в якості допомоги на дітей до 10 років.

Як відомо, 4 січня в Україні зафіксували 4158 нових випадків зараження коронавірусом, це найменший показник добового приросту хворих за останні три місяці. Знизилася і кількість тестувань в Україні. За минулу добу було проведено 13128 тестів на коонавірус - 11021 ПЛР і 2107 ІФА. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 1078251 осіб, з них 18927 пацієнтів померли через ускладнення, спровокованих коронавірусною хворобою. За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстровано в Львівській, Миколаївській, Київській, Запорізькій областях і в Києві. Вже 733558 українців змогли перемогти коронавірус, 4693 з них за останню добу

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в супермаркетах України на період локдауна заборонили продавати повсякденні товари.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?