Зеленський поставив невідкладну вимогу військовій розвідці - що відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський поставив невідкладну вимогу військовій розвідці - що відбувається

Зеленський поставив невідкладну вимогу військовій розвідці - що відбувається
Джерело:  online.ua

Український глава Володимир Зеленський зважився на нове резонансне призначення - стало відомо, що глава держави раптово звільнив главу військової розвідки України Василя Бурбу, а на його місце призначив офіцера української розвідки Кирила Буданова, на якого в минулому році Росія готувала замах. 10 серпня президент представив нового начальника ГУР і поставив йому термінові завдання. Вони стосуються посилення стратегічної і оперативної складових, удосконалення аналітичної діяльності та якості отримуваної інформації відомством. Про це повідомляє ONLINE.UА з посиланням на прес-службу Офісу президента.

"Потрібно посилити стратегічну та оперативну складові, вдосконалити аналітичну діяльність і якість одержуваної інформації. У ній обов'язково повинні бути закріплені ключові речі: це оснащення підрозділів сучасним озброєнням і технікою, перехід на стандарти НАТО в питаннях збору, обробки і надання розвідувальної інформації, впровадження сучасних підходів в підготовці особового складу. Я щиро бажаю і особисто вам, і всім вашим підлеглим гідно продовжувати славні традиції українського війська та розвідки ", - звернувся Зеленський до Буданова.

Новий глава військової розвідки в свою чергу зазначив, що перед Україною стоять такі виклики, як посилення впливу гібридних воєн, глобальна дезінформація і наявність ворога на нашій землі. Він пообіцяв підвищити професійний рівень співробітників, ввести нові технології, посилити аналітичну роботу з метою прогнозування ризиків і проводити спеціальні заходи.

"Сьогодні перед військовою розвідкою України стоять такі завдання. Це збільшення впливу розвідки в сфері міжнародних відносин, повернення тимчасово окупованих територій Донбасу і Автономної Республіки Крим та відновлення справедливості щодо осіб, які принесли війну на нашу Батьківщину", - підкреслив Буданов.

Як відомо, Кирила Буданова 4 квітня 2019 року в Києві спробувала вбити група диверсантів з Росії. Але вибухівка вибухнула під час закладки - керівник групи диверсантів, російський громадянин Олексій Комарічі отримав важкі поранення. Також затримали його спільника - громадянина РФ Тимура Дзортова і кількох людей з мережі ФСБ, які їм допомагали в Україні. У Росії звинувачують Буданова нібито в причетності до спецоперації на території окупованого Криму в 2016 році разом з розвідниками Олександром Громовим і Максимом Шаповалом, якого підірвали в автомобілі радіокерованої міною в червні 2017 року.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Зеленський дав невідкладне завдання новому керівнику Служби зовнішньої розвідки Валерію Кондратюку  реформувати відомство. Крім того, український лідер доручив випереджати потенційні загрози і зберегти міжнародну підтримку України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?