Зеленський повідомив українцям прекрасну новину про Донбас
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський повідомив українцям прекрасну новину про Донбас

Зеленський повідомив українцям прекрасну новину про Донбас
Джерело:  online.ua

6 серпня глава держави Володимир Зеленський вирішив нагадати українцям, що з 27 липня на Донбасі почав діяти режим повного та всеосяжного припинення вогню, про який домовилися на засіданні ТКГ. Український лідер звернув увагу на те, що відтоді серед військових ЗСУ немає поранених та загиблих - це уже велика перемога для України. Володимир Зеленський підкреслив: те, що режим тиші виконується – дуже важливо. Про це він написав у своєму телеграм-каналі, передає ONLINE.UA.

Президент країни також звернувся до українських захисників. Зокрема, подякував за те, що бережуть своїх побратимів.

"Впродовж останніх 10 днів у нас немає поранених, немає загиблих. І я вдячний вам, що ви бережете своїх побратимів. Це важливо. Важливо, що виконується режим тиші. Важливо, що якщо хтось захоче на нас наступати – ви завжди дасте гідну відсіч", - наголосив Володимир Зеленський.

Український лідер додав, що в питанні порушень режиму припинення вогню на Донбасі багато питань і проблем, але головна мета, якої прагне офіційний Київ, — відсутність втрат в рядах українських військових. Окрім того, Володимир Зеленський нарешті розповів, чому призначив саме Леоніда Кравчука головним переговірником від України в ТКГ. За його словами, було кілька кандидатур на цю посаду, але президент наважився зупинитися на Кравчуку, так як очолювати переговорну групу повинна потужна, мудра, освічена людина, котра здобула авторитет по всій Україні, і в окупованій частині. Також глава держави підтвердив, що перший прем’єр-міністр країни Вітольд Фокін буде працювати в українській делегації в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба виступив з доволі неочікуваною заявою — він звернув увагу на те, що об’єднання в "Люблінський трикутник" дозволить протистояти дезінформації та всім супутнім методам агресії комнади російського президента Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?