Зеленський пояснив принцип проведення виборів на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський пояснив принцип проведення виборів на Донбасі

Зеленський пояснив принцип проведення виборів на Донбасі
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив, що майбутні місцеві вибори на Донбасі можуть бути проведені лише у відповідності до українського законодавства. Про це він сказав в ході вчорашнього брифінгу з президентом Естонії Керсті Кальюлайд в Києві, повідомляє ONLINE.UA.

На запитання журналістів чи планується виведення російських військ з Донбасу до проведення виборів, президент відповів: «А що, може бути по-іншому?».

Володимир Зеленський пояснив принцип проведення виборів на Донбасі наступним чином:

«Це питання спочатку обміну людей, потім розведення військ. Зараз ми говоримо про розведення в Золотому і Петровському. Потім тільки ми говоримо про розведення військ по всій території, це 400 км. А тільки після цього ми можемо говорити про формат виборів на окупованих територіях».

Також глава держави уточнив, що можливість виборів на окупованих територіях він зможе прокоментувати тільки після переговорів в нормандському форматі, оскільки вони є частиною мінських угод, а до нормандської зустрічі він може говорити про це лише «теоретично».

«Місцеві вибори там повинні бути, але вони повинні бути за українським законодавством», – додав Зеленський.

Пізніше на Facebook-сторінці Офісу президента написали: «Питання виборів на окупованих територіях України повинно обговорюватися тільки після виконання ряду умов, серед яких – виведення російських військ».

Нагадаємо, що вчора ввечері голова МЗС Вадим Пристайко повідомив, чому зустріч «нормандської четвірки» була перенесена.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?