Зеленський презентував застосунок "Мрія" для школярів та батьків – що це таке
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський презентував застосунок "Мрія" для школярів та батьків – що це таке

Зеленський презентував застосунок "Мрія" для школярів та батьків – що це таке
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський презентував новий освітній застосунок "Мрія". Він зможе допомогти мільйонам школярів, батьків і вчителів ефективніше користуватися можливостями освітньої системи.

Джерело: Офіс президента

Як працюватиме застосунок "Мрія"

Мета "Мрії" – дати дитині її особистий освітній простір і унікальний алгоритм розвитку.

Застосунок допомагатиме дитині, батькам і вчителям ефективніше орієнтуватися в навчальному процесі та поза ним.

Зокрема в застосунку є контент для учнів, розклад, план дня, "Мрія ID" – цифровий контент для дитини, аналіз успішності дитини, спілкування між вчителем та батьками, матеріали для навчання, сповіщення про повітряну тривогу і зокрема для батьків, яким можна надіслати повідомлення, коли дитина в укритті.

Дуже важливо, що "Мрія" нарешті зробить життя вчителів легшим. Прибираємо максимум папірців. Усілякі форми, які зараз треба заповнювати. Максимум уваги вчителя – тому, щоб навчати, а не витрачати час, - розповів Зеленський.

Крім того, застосунок міститиме бібліотеку контенту, який потрібен саме цій дитині, інформацію про освітні програми, курси, відеоматеріали, позашкільні активності, олімпіади, гуртки. Завдяки додатку кожна дитина матиме своє портфоліо в освіті, де буде інформація про її досягнення та плани.

Батькам "Мрія" допомагатиме знати, чи перебуває їхня дитина в безпеці під час повітряних тривог. Для цього достатньо буде одного натискання в застосунку після того, як учитель завів дітей в укриття, додав глава держави. Додаток також даватиме змогу батькам отримувати зворотний зв'язок від учителя.

Окрім того, завдяки "Мрії" вчитель зможе використовувати не лише стандартні матеріали для підготовки уроків, а й спеціальні курси. Це може зробити навчання цікавішим.

Коли запрацює застосунок

За словами Зеленського, до кінця поточного року заплановано розпочати ознайомчий процес із пілотним проєктом «Мрії» у тестових школах. Після цього у 2024 році проєкт планують масштабувати на інші навчальні заклади України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?