Зеленський прибув з візитом до Саудівської Аравії
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський прибув з візитом до Саудівської Аравії

Зеленський прибув з візитом до Саудівської Аравії
Джерело:  online.ua

19 травня президент України Володимир Зеленський приїхав до Саудівської Аравії. Він виступить на саміті Ліги арабських держав та зустрінеться зі Спадкоємним принцом Мухаммадом бін Салманом аль-Саудом.

Джерело: Володимир Зеленський

Візит Зеленського до Саудівської Аравії

Зеленський повідомив, що серед пріоритетів візиту – повернення усіх політичних в’язнів Криму і тимчасово окупованих територій, повернення всіх полонених та незаконно депортованих.

Також українська сторона представить українcьку формулу миру, до реалізації якої необхідно залучити якомога більше держав, також обговорять гарантування енергетичної безпеки наступної зими.

Президент додав, що ще одним пріоритетом є захист мусульманської спільноти України. До української делегації в Саудівській Аравії долучився лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

Крим першим постраждав від російської окупації, і більшість із тих, хто зазнає репресій в окупованому Криму, – мусульмани, - написав Зеленський.

Зеленський може відвідати саміт Великої сімки в Японії

У Хіросімі 19-21 травня проходить саміт Великої сімки, який може відвідати Зеленський після візиту до Саудівської Аравії.

Відомо, що Зеленський полетить до Японії на військовому літаку США після зупинки в Саудівській Аравії.

Раніше в уряді Японії повідомили, що Зеленський візьме участь у недільних дискусіях на саміті G-7 онлайн. Про це також заявили РНБО України.

Посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі раніше заявив, що Україна буде найважливішою темою саміту.

Очікується, що на саміті обговорять посилення оборонних спроможностей України, зокрема, передачу літаків F-16.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?