Зеленський пригрозив масовою деолігархізацією на прикладі Медведчука
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський пригрозив масовою деолігархізацією на прикладі Медведчука

Зеленський пригрозив масовою деолігархізацією на прикладі Медведчука
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський оголосив про фактичне виключення Віктора Медведчука з кола олігархів, які ведуть діяльність в Україні.

Джерело: колонка політика у Фокусі

За його словами, таким чином деолігархізація триватиме надалі й торкнеться кожного представника цього кола осіб.

“Уперше за багато років не збільшилася, а зменшилася кількість олігархів. Мінус Медведчук. За допомогою законних інструментів Медведчук був позбавлений можливості використовувати медіаактиви та державне майно для того, щоб відверто бити по країні й завдавати руйнівної шкоди державній безпеці. Будуть іще мінуси, поки всі олігархи не стануть просто великими бізнесменами”, - стверджує Зеленський.

Він звернув увагу на Медведчука як на приклад того, що може означати статус олігарха. Коли їх позбавляють наявних медіаресурсів, коли вони не мають “даху” в Києві та не мають можливості скористатися стратегічними активами, вони не можуть більше нашкодити державі.

Президент анонсував презентацію вже найближчим часом фундаментального законопроєкту про деолігархізацію. Ним планують затвердити системний погляд на відповідну проблему в Україні.

“Нам дуже потрібні максимальна прозорість економічних відносин, недопущення деструктивних концентрацій ресурсів та рівність усіх громадян перед законом і судом. Поки цього не було, країна десятиліттями рухалася до статусу бідної в Європі. Ми це забезпечимо - і Україна зможе перейти до стабільного економічного зростання”, - наголосив Зеленський.

Медведчук та санкції

У лютому оточення так званого кума Володимира Путіна зазнало першого удару. Рада національної безпеки та оборони ввела санкції проти нардепа Тараса Козака, який був номінальним власником телеканалів Медведчука: “112 Україна”, Newsone та ZIK.

Пізніше санкції були введені безпосередньо проти олігарха та його дружини Оксани Марченко. Приводом стала підозра в фінансуванні тероризму.

У травні Медведчук разом з Козаком стали підозрюваними у кримінальній справі щодо державної зради та розкрадання державного майна в окупованому Криму. Кума Путіна суд відправив під домашній арешт.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?