Зеленський пригрозив українцям та озвучив екстрене попередження
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський пригрозив українцям та озвучив екстрене попередження

Зеленський пригрозив українцям та озвучив екстрене попередження
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський озвучив українським громадянам важливе та невідкладне попередження — він звернув увагу на те, що критичною для медичної системи ситуація стане, коли буде від 9,5 тисяч щоденних заражень коронавірусом. За словами президента, саме тоді в нашій країні будуть змушенні знову оголосити жорсткий карантин. Така заява українського лідера прозвучала під час зустрічі з представниками Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт Офісу президента України.

"Критичною для медичної системи України ситуація стане, коли буде від 9,5 тисяч щоденних заражень коронавірусом. Якщо матимемо більше 9,5 тисяч інфікованих щодоби, ми будемо змушені запроваджувати жорсткий карантин. Але тоді зупиниться економіка нашої країни й буде дуже складно всім… Ми можемо знизити кількість заражених і померлих, якщо зменшимо перебування громадян, особливо похилого віку, в місцях масового скупчення людей. Ідеться не лише про церкву, а й про будь-які приміщення та заходи", — наголосив Володимир Зеленський.

Окрім того, глава держави попросив представників церков і релігійних організацій влаштовувати релігійні заходи у такий спосіб, щоб максимально зменшити скупчення людей і збільшити соціальну дистанцію, зокрема перевести богослужіння в онлайн-режим.

Не можна також не згадати про те, що ще 17 жовтня головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко офіційно заявляв, що Міністерство охорони здоров'я може впоратися з кількістю хворих до 10 тисяч.

"Сьогодні ми реєструємо по 5 000-5700 випадків в Україні – колапсу немає. Система охорони здоров’я справляється. Ми говоримо, що і до 10 тисяч – будемо справлятися... Певні лікарні будуть завантажуватися, госпіталізувати, перепрофільовувати нові ліжка і буде досить велика кількість хворих. Тому для того, щоб цьому запобігти, ми просимо всіх дотримуватися всіх протиепідеміологічних норм і правил", — стверджував раніше Віктор Ляшко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, скільки українців підхопили коронавірус протягом 20 жовтня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?