Зеленський прийняв нове несподіване рішення через коронавірус - що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський прийняв нове несподіване рішення через коронавірус - що відомо

Зеленський прийняв нове несподіване рішення через коронавірус - що відомо
Джерело:  online.ua

Український глава Володимир Зеленський в зв'язку з виявленням COVID-19 у його дружини Олени працює в особливому режимі. Цей режим передбачає обмеження кола його фізичного спілкування, проведення нарад в онлайн-режим та відміну всіх очних зустрічей. Як з'ясувалося, крім внутрішньодержавної діяльності український лідер скасував і всі міжнародні поїздки. Заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква повідомив, що всі поїздки Зеленський скасував мінімум до осені 2020 року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Представник Офісу президента уточнив, що влітку в Україну можуть приїхати кілька лідерів інших держав. Зокрема, на 20-23 липня планується візит президентки Швейцарії Сімонетти Соммаруга - це буде перший державний візит на такому рівні. Але Зеленський до осені не планує поїздки за кордон.

"Знову ж таки, якщо дозволить пандемічна ситуація. Зараз працюємо з декількома країнами, і думаю, що у вересні-жовтні можуть бути здійснені кілька офіційних візитів", - зазначив Жовква.

Нагадаємо, про інфікування першої леді України Олени Зеленської COVID-19 стало відомо 12 червня. На момент виявлення інфекції у дружини Зеленського не спостерігалося ніяких симптомів інфекції. Через кілька днів, 16 червня, її госпіталізували, так як розвинулася позагоспітальна двостороння полісегментарна пневмонія середнього ступеня тяжкості.

Після діагностування у Олена Зеленської COVID-19 президент і діти родини щодня проходять тестування методами ІФА і ПЛР, а також медогляди. Український глава перейшов на особливий режим роботи. Згідно з Конституцією, президент не може нікому делегувати свої повноваження. В ОПУ запевняють, що стан здоров'я Зеленського дозволяє йому виконувати службові обов'язки.

Важливо відзначити, що недавно Зеленський зізнавався, що всерйоз хотів заразитися коронавірусом, щоб на власному прикладі продемонструвати абслютно всім українцям, що ця інфекція "страшна". На його думку, подібний план міг би спрацювати, і "людям було б легше".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 18 червня в Україні діагностували рекордні 829 нових випадків зараження коронавірусом. З початку пандемії в країні вже захворіли 34063 осіб, з яких 966 людей померли через ускладнення, викликаних коронавірусною інфекцією. На сьогоднішній день більше 18 тисяч пацієнтів проходять лікування від коронавіруса, 14943 пацієнтів успішно вилікувалися від COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?