Зеленський призначив своїм радником людину Пінчука
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський призначив своїм радником людину Пінчука

Зеленський призначив своїм радником людину Пінчука
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський призначив своїм позаштатним радником колишнього гендиректора телеканалу "СТБ", який належить олігарху Віктору Пінчуку. Відповідний указ №557/2019 опублікований на сайті глави держави 29 липня, передає ONLINE.UA.

"Призначити Бородянського Володимира Володимировича радником президента України (поза штатом)", - сказано у документі.

 Бородянський написав у Facebook, що у команді Зеленського планує розвивати гуманітарну галузь в Україні.

"Отже, нині моя посада - радник президента з гуманітарних питань. Як це бачу: можливість зробити і реалізувати задуми та стратегії, які докорінно змінять гуманітарну галузь в Україні. Я хочу, аби держава могла запропонувати своїм митцям підтримку, захист та справедливі і прозорі KPI їх роботи", - заявив він.

Новий радник Зеленського наголосив, що закордонним митцям хотів би забезпечити умови, які стимулюватимуть їх до праці в Україні і за яких країна буде першою серед потенційних партнерів будь-якого міжнародного проекта.

"Щоб знову, навіть не з’являлося запитань чому серіал "Чорнобиль" HBO та Sky знімали не в Україні, а в Литві. Що це означає? Це означає прибуток, який можна інвестувати у власне виробництво і презентацію України світі", - стверджує Бородянський.

Він підкреслив, що мистецтво, спорт та інформаційна безпека мають розвиватися за підтримки держави, а держава має розуміти, для чого і для якої кінцевої мети існує кожен з її гуманітарних активів.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно  Зеленський розпорядився утворити Офіс президента України  шляхом реорганізації та скорочення чисельності працівників Адміністрації президента.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?