Зеленський прокоментував петицію про зменшення до 100 чоловік кількості народних депутатів
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський прокоментував петицію про зменшення до 100 чоловік кількості народних депутатів

Зеленський прокоментував петицію про зменшення до 100 чоловік кількості народних депутатів
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський дав власну оцінку петиції про зменшення до 100 чоловік кількості народних депутатів у Верховній Раді. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт глави держави.

За словами Зеленського, конституційна норма про склад Верховної Ради обумовлена не тільки навантаженням на держбюджет України, але й рядом інших критеріїв, зокрема, чисельністю населення, кількістю виборчих округів, структурою парламенту та іншими особливостями виборчої системи.

«Беручи до уваги сказане і з огляду на те, що скорочення кількості народних депутатів України має як позитивні, так і негативні наслідки, вирішення питання про зменшення конституційного складу Верховної Ради України вимагає зваженого, грунтовного аналізу і наукового підходу», – заявив глава держави.

Володимир Зеленський нагадав, що 21 червня він видав указ № 421 про створення Комісії з питань правової реформи. Її пріоритетом стане підготовка пропозицій для внесення змін до Конституції України.

«Зміна конституційного складу Верховної Ради України вимагає внесення змін до статті 76 Конституції України. Тому вивчення даного питання буде здійснюватися Комісією з питань правової реформи», – йдеться у відповіді президента на подану петицію.

Звернення на сайті президента щодо скорочення чисельності нардепів 25 000 підписів, що є необхідною кількістю для офіційного розгляду.

Нагадаємо, що найбільшу кількість голосів серед петицій на сайті глави держави зібрало звернення про необхідність відставки президента Володимира Зеленського. Вона зуміла зібрати понад 60 000 підписів всього за шість днів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?