Зеленський просить Червоний Хрест про термінову допомогу — що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський просить Червоний Хрест про термінову допомогу — що сталося

Зеленський просить Червоний Хрест про термінову допомогу — що сталося
Джерело:  online.ua

3 листопада український лідер Володимир Зеленський провів екстрену зустріч з очільником Міжнародного комітету Червоного Хреста Петером Маурером. Президент країни подякував главі МКЧХ за візит до України, а також за бажання відвідати Донбас з обох боків лінії розмежування. Окрім того, глава держави попросив Міжнародний комітет Червоного Хреста допомогти з отриманням списків від іншої сторони для пришвидшення обміну за формулою "всіх на всіх". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт Офісу президента.

"Щоб відчути, що відбувається на Донбасі, треба бути там. Важливо те, що ви розумієте, що треба бути по обидві сторони контактної лінії", – наголосив Володимир Зеленський.

Окрім того, український лідер щиро подякував Петеру Мауреру за постійну гуманітарну допомогу, яку нашій країні надає Червоний Хрест. За словами президента, вона була дуже важливою для українців після початку пандемії COVID-19. Також Володимир Зеленський відзначив допомогу МКЧХ у роботі підприємства "Вода Донбасу", яке забезпечує питною водою українців по обидва боки лінії розмежування.

У свою чергу очільник МКЧХ Петер Маурер звернув увагу на те, що Україна є найважливішою в операційній діяльності Червоного Хреста серед усіх країн Європи та восьмою за обсягом роботи цієї організації у світі.

"Хочу наголосити на відданості продовжувати нашу діяльність в Україні та допомагати цивільному населенню", – наголосив Петер Маурер.

Також президент країни подякував за координацію МКЧХ у попередніх процесах взаємного звільнення полонених і попросив Червоний Хрест сприяти в отриманні списків людей від іншої сторони для пришвидшення обміну за формулою "всіх на всіх". Петер Маурер звернув увагу на те, що наразі саме ці питання є пріоритетними для організації, яку він очолює.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно Леонід Кравчук заявив, що після завершення історії щодо постанови Верховної Ради про місцеві вибори, яка блокувала роботу ТКГ, команда російського президента Володимира Путіна та представники ОРДЛО запропонували ідею "дорожньої карти".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?