Зеленський просить Раду розпустити ЦВК
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський просить Раду розпустити ЦВК

Зеленський просить Раду розпустити ЦВК

Президент України Володимир Зеленський запросив від Верховної Ради розпустити ЦВК. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".

За словами голови держави, установа "неодноразово проявляла недостатню виваженість або навіть політичну упередженість".

Доказом для цього стала відмова ЦВК реєструвати 28 кандидатів у нардепи. Зеленський згадує відповідні інциденти з представниками партії "Слуга Народу".

Документ називае "дивним та непослідовним" рішення виборчкому у відношенні результатів виборів у парламент в окрузі №198. Там переміг самовисуванець Сергій Рудик, реєстрацію якого скасовано через суд.

Президент таким чином скористався статтею 31 Закону про ЦВК. Пункт передбачає оновлення складу комісії за його поданням. Верховній Раді необхідно голоси двох третин її конституційного складу задля звільнення представників установи.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше з'явилися перші відомості щодо планів Зеленського розпустити ЦВК. Це дані не були підтверджені на офіційному рівні та транслювалися у ЗМІ з посиланням на інформовані джерела в Офісі президента України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?