Зеленський просить термінової допомоги Туреччини - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський просить термінової допомоги Туреччини - що сталося

Зеленський просить термінової допомоги Туреччини - що сталося
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський 1-го квітня провів термінові телефонні переговори з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом. Турецький лідер наголосив, що невідкладно розгляне екстрене прохання офіційного Києва щодо постачання респіраторів і захисних костюмів. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт Офісу президента України.

Зазначається, що сторони детально обговорили ситуацію довкола поширення пандемії у світі та методи боротьби з нею, які регулярно використовуються, з метою забезпечення захисту громадян. Окрім того, лідери держав досягли низки практичних домовленостей щодо координації зусиль і співпраці між Україною та Туреччиною стосовно боротьби з коронавірусом та його наслідками.

Варто зазначити, що Володимир Зеленський та Реджеп Таїп Ердоган також обговорили ситуацію, що склалася для українських автоперевізників на турецько-болгарському кордоні у зв’язку із забороною в’їзду до Туреччини. Турецький лідер пообіцяв Україні, що відповідальні турецькі міністерства отримають доручення, і ситуація найближчим часом буде розв’язана.

"Глава Української держави подякував за послідовну підтримку Туреччиною територіальної цілісності та суверенітету України, засудження незаконної анексії Криму, а також за підтримку кримських татар. У цьому зв’язку президенти висловили задоволення реалізацією домовленостей, досягнутих під час їхньої особистої зустрічі 3 лютого цього року, зокрема щодо будівництва житла в Херсоні та Генічеську для вимушених переселенців з Криму", - кажуть в ОПУ.

Варто звернути увагу на те, що 31 березня український лідер Володимир Зеленський встиг поговорити і з лідеркою ФРН Ангелою Меркель. Політики вже домовилися перенаправити 150 млн євро в межах державного німецького кредиту на боротьбу з пандемією та її наслідками в Україні.

Як повідомляв раніше ОNLINE.UA, глава МВС Арсен Аваков розповів, що влада Італії звернулася до української сторони з проханням допомогти з бригадами медиків. За його словами, деякі країни уже надали італійській стороні таку підтримку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?