Зеленський просить українські партії про невідкладну допомогу
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський просить українські партії про невідкладну допомогу

Зеленський просить українські партії про невідкладну допомогу
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський в ході свого традиційного звернення до українців відзначив рішення власної партії "Слуга народу" відмовитися від фінансування з бюджету. Окрім того, президент попросив усі політичні сили зробити так само. За його словами, така фінансова допомога з боку українських партій допоможе владі стабілізувати ситуацію в Україні на тлі загострення пандемії коронавірусу. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на офіційне відеозвернення президента.

За словами укрїнського лідера, наразі всі можливі грошові ресурси необхідно спрямувати на боротьбу з поширенням COVID-19.

"Хочу відзначити рішення партії "Слуга народу" повністю відмовитися від бюджетного фінансування і віддати ці гроші на потреби українських медиків", - підкреслив глава держави.

Володимир Зеленський попросив усі політичні сили в Україні про термінову допомогу та закликав партії також відмовитися від фінансування з бюджету.

Окрім того, президент звернув увагу українців на те, що у такий непростий час уникнути скорочень бюджету не вдасться, оскільки до подібної практики вдаються у всьому світі. Зеленський наголосив, що все потрібно сприймати як тимчасові незручності.

Варто звернути увагу на те, що раніше глава КМУ Денис Шмигаль виступив з невідкладною заявою. Він підкреслив, що уряд оновив макроекономічний прогноз, погіршивши прогноз інфляції з 5,5% до 8,7%, середньорічного курсу гривні — з 27 гривень за долар до 29,5 гривні за долар.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Володимир Зеленський заявив, що у змінах до держбюджету, які будуть внесені у парламент, не передбачено скорочення видатків на оборону, а видатки на освіту, спорт та культуру будуть максимально збережені.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?