Зеленський провів екстрені переговори з Макроном щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський провів екстрені переговори з Макроном щодо Донбасу

Зеленський провів екстрені переговори з Макроном щодо Донбасу
Джерело:  online.ua

10 грудня офіційно стало відомо, що український лідер Володимир Зеленський та президент Франції Еммануель Макрон провели термінові телефонні переговори щодо Донбасу та нормандського формату.

Джерело: Twitter-сторінка Володимира Зеленського

Зеленський поговорив з Макроном про нормандський формат

Поговорив з Еммануелем Макроном про розблокування Нормандського формату й роботи Тристоронньої контактної групи. Узгодили спільні подальші кроки, - йдеться в повідомленні президента України.

Як стверджує Володимир Зеленський, під час переговорів вони також обговорювали загрози енергетичній безпеці нашої країни та диверсифікацію джерел енергоносіїв. Окрім того, він подякував французьким колегам за позитивну оцінку поточних реформ.

Еммануель Макрон та Володимир Зеленський (фото — president.gov.ua)

Спілкування президентів відбулося на тлі посилених контактів президента США Джо Байдена з державами-членами НАТО, зокрема й з Францією, після його відеосаміту з Володимиром Путіним 7 грудня, на якому основним питанням стало накопичення військ РФ біля українських кордонів, - йдеться в повідомленні.

Як уже згадувалося раніше, 9 грудня Джо Байден провів переговори з Володимиром Зеленським та дев'ятьма країнами східного флангу НАТО.

В США розповіли про переговори Байдена і Зеленського

Байден підтвердив непохитну відданість Сполучених Штатів суверенітету та територіальній цілісності України. Він чітко дав зрозуміти, що Сполучені Штати та їх союзники і партнери віддані принципу "жодних рішень чи дискусій щодо України без України. Лідери (держав – ред.) закликали Росію до деескалації напруженості та погодилися, що дипломатія є найкращим способом досягти значного прогресу у врегулюванні конфлікту, — виступив із заявою з цього приводу офіційний Вашингтон.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?