Зеленський провів екстрені переговори з президентом Польщі - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський провів екстрені переговори з президентом Польщі - що сталося

Зеленський провів екстрені переговори з президентом Польщі - що сталося
Джерело:  online.ua

Польський лідер Анджей Дуда та глава української держави Володимир Зеленський 30 квітня влаштували термінову відеоконференцію, в ході якої обговорювалися питання боротьби з пандемією, двостороннє співробітництво та ситуація в області безпеки в регіоні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відповідну заяву, яка була оприлюднена пресслужбую Анджея Дуди.

"Розмова стосувалася ситуації, пов'язаної з пандемією коронавірусу, двосторонньої співпраці, особливо в економічних питаннях, включаючи питання енергетики, і розвитку ситуації в області безпеки в регіоні", - розповів очільник адміністрації президента Польщі Кшиштоф Щерський.

Окрім того, зазначається, що Володимир Зеленський поінформував польського колегу про ситуацію на Донбасі і нинішній стан переговорів в "нормандському форматі".

"Президенти також обговорили варіанти можливого сценарію розморожування економічних контактів, особливо приїзду працівників з України в Польщу. Зазначається, що це питання буде предметом домовленостей відповідно до рекомендацій служб, що відповідають за епідемічну безпеку в обох країнах, і потребами польського ринку праці", - заявив Щерський.

В ОПУ наголошують, що Дуда запевнив у незмінній підтримці європейської та євроатлантичної інтеграції України. Окремо відзначено помітну роль представників Збройних сил України у складі командування Литовсько-польсько-української бригади.

"Важливою темою розмови стала співпраця України та Польщі у сфері енергетичної безпеки, зокрема щодо диверсифікації джерел постачання енергоносіїв та практичної реалізації підписаного в серпні 2019 року тристороннього меморандуму між Україною, Польщею та США про співробітництво у сфері енергетики", - кажуть в ОПУ.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, 27 квітня глава держави Володимир Зеленський провів екстрені телефонні переговори з французьким лідером Еммануелем Макроном. Що обговорювали президенти - читайте в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?