Зеленський провів кадрові перестановки в СБУ - кого звільнив і призначив
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський провів кадрові перестановки в СБУ - кого звільнив і призначив

Зеленський провів кадрові перестановки в СБУ - кого звільнив і призначив
Джерело:  online.ua

Український глава Володимир Зеленський звільнив Дмитра Нескоромного і Олександра Карпенко з посад заступника голови СБУ Івана Баканова. На їх місце він призначив Василя Малюка і Володимира Краснянського. Відповідні укази президент підписав напередодні, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт глави держави.

Звільнений Дмитро Нескоромний був першим заступником Баканова і начальником головного управління по боротьбі з корупцією і оргзлочинністю, а Олександр Карпенко - заступником голови СБУ. Нескоромний займав свою посаду з листопада 2019 року, а Карпенко з липня 2018 року. Останній при президентстві Порошенко очолював СБУ в Донецькій і Луганській областях. Крім них, Зеленський звільнив Володимира Кіптенко. Він займав посаду начальника департаменту господарського забезпечення СБУ.

Новопризначений Василь Малюк замінить на посаді Дмитра Нескоромного. Володимир Краснянський отримав посаду голови управління СБУ в Дніпропетровській області.

Нагадаємо, попередні кадрові перестановки в СБУ Зеленський проводив 7 листопада минулого року. Тоді український лідер звільнив одразу трьох заступників голови СБУ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що напередодні Зеленський також провів кадрові перестановки в РНБО. Він вивів зі складу Ради національної безпеки і оборони ексгенпрокурора Руслана Рябошапку і колишнього главу Кабміну Олексія Гончарука.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?