Зеленський провів переговори з Помпео: що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський провів переговори з Помпео: що відомо

Зеленський провів переговори з Помпео: що відомо
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський та державний секретар США Майкл Помпео провели телефонну бесіду у п'ятницю, 10 січня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на президентську пресслужбу.

За офіційними даними, розмова стосувалася катастрофи українського лайнера Boeing 737 в Ірані. Американський дипломат висловив співчуття від імені США.

"Вдячні за цінну підтримку США у розслідуванні причин катастрофи. Я зустрівся з тимчасовою повіреною у справах США Крістіною Квін та отримав важливу інформацію, яка може допомогти у розслідуванні", - заявив Зеленський співбесіднику.

Окрім того, сторони обговорили можливі шляхи врегулювання ситуацію на Близькому сході. Держсекретар порушив тему свого візиту у Київ у майбутньому, бо поїздка 3 січня була скасована через непередбачувані події. Очікується, що він прибуде наприкінці цього місяця.

Нагадаємо, авіакатастрофа сталася вранці у середу, 8 січня. На борту літака, який стартував з аеропорту Тегерана, були 176 людини. Жодна з них не вижила.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Зеленський та міністр закордонних справ зустрілися з офіційними представниками Сполучених Штатів напередодні бесіди з Помпео.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?