Зеленський провів розмову з Байденом та прийняв запрошення на саміт НАТО
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський провів розмову з Байденом та прийняв запрошення на саміт НАТО

Зеленський провів розмову з Байденом та прийняв запрошення на саміт НАТО
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський обговорив з президентом США Джо Байденом військову підтримку та кроки, які можуть прискорити перемогу України.

Джерело: звернення Зеленського

Зеленський провів розмову з Борисом Джонсоном. Ключові теми – оборонна підтримка та координація кроків напередодні важливих зустрічей у червні.

Сьогодні багато новин про третю зустріч у форматі «Рамштайн». І новини справді хороші. Очікуємо збільшення цієї підтримки. Маємо, до речі, черговий сигнал, що оборонна підтримка України буде сталою. У межах «Рамштайну» Британія й Данія оголосили про проведення в серпні спеціальної донорської конференції в Копенгагені. Попередньо, залучені 14 держав.

Також Зеленський провів переговори з президентом США Джо Байденом.

Сполучені Штати оголосили про нове посилення нашого захисту – новий пакет підтримки на мільярд доларів. Це береговий захист, артилерія, сучасні ракетні системи. Вдячний за цю підтримку, вона особливо вагома передусім для нашої оборони на Донбасі. Вдячний і за лідерство в мобілізації допомоги всіх партнерів.

Зеленський також був запрошений до виступів на саміті НАТО в Мадриді, а також на зустрічі «Групи семи».

Вдень був спеціальний саміт з лідерами Західних Балкан – у Київ приїжджали премʼєр-міністри Чорногорії та Албанії, а по відеозвʼязку був Премʼєр-міністр Північної Македонії. Україна отримала вагоме рішення про підтримку й цими державами статусу кандидата в члени Євросоюзу для нас – три держави ухвалили таку спільну заяву.

Зеленський звернувся до парламенту Чехії і підкреслив, що відповідь нам щодо кандидатства – це буде відповідь Євросоюзу не тільки Україні, а й самому собі – своєму майбутньому, майбутньому Європейського Союзу.

Оборону на Донбасі ми тримаємо. І, до речі, в усіх міжнародних контактах я чую захоплення діями наших захисників і наших захисниць. Світ справді хоче вчитися в українців того, як воювати і як перемагати. За 112 днів цієї війни українська армія довела, що хоробрість і мудрість на полі бою разом з умінням тактично переграти ворога дають значний результат, навіть попри суттєву перевагу російської армії в кількості солдатів і техніки.

Також він підписав чергові укази про нагородження українських воїнів. 284 військовослужбовці відзначені державними нагородами, з них 60 – посмертно.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?