Зеленський проводить зустріч із Байденом. Що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський проводить зустріч із Байденом. Що відомо

Зеленський проводить зустріч із Байденом. Що відомо
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський разом із дружиною Оленою Зеленською прибув у Білий дім для зустрічі із американським лідером Джо Байденом.

Джерело: USA Today, Twitter журналістки Bloomberg Дженніфер Джейкобс

Що відомо про зустріч Байдена та Зеленського  

Перед будівлею Білого дому Байден разом зі своєю дружиною Джилл зустрів Володимира та Олену Зеленських. Після чого вони потиснули один одному руки, зробили кілька спільних фотографій і попрямували в президентську резиденцію.

В Овальному кабінеті з Байденом Зеленський заявив, що він і перша леді України вшанували жертв 9-11 в Пентагоні.

Він подякував США за допомогу в боротьбі з "російським терором", а також Польщі за підтримку.

Після проведення зустрічі Байден та Зеленський мають провести спільну пресконференцію.

Глава Білого дому також має оголосити про виділення нового пакета військової допомоги Україні, до якого увійдуть додаткові боєприпаси для систем HIMARS, протитанкові засоби, артилерія, боєприпаси та більше касетних снарядів DPICM.

Чого очікують від зустрічі Зеленського із Байденом

Президент США Джо Байден прийме українського колегу Володимира Зеленського у Білому домі. Сторони мають обговорити широкий спектр питань від гарантій безпеки, військової допомоги до фінансової підтримки України.

Також у Білому домі заявили, що Байден хоче особисто почути від Зеленського особисту оцінку щодо розвитку подій на фронті та прогрес контрнаступу ЗСУ.

Зауважимо, що це вже третя зустріч лідерів США та України за 2023 рік. Перед цим лідери зустрічалися на полях саміту НАТО у Вільнюсі, що відбувся в липні.

Також ЗМІ дізналися, що Байден має оголосити новий пакет військової допомоги Україні від США на суму 325 мільйонів доларів у день зустрічі із Зеленським.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?