Зеленський прибув до Польщі. Про що говоритимуть лідери країн
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський прибув до Польщі. Про що говоритимуть лідери країн

Зеленський прибув до Польщі. Про що говоритимуть лідери країн
Джерело:  online.ua

Володимир Зеленський вже прибув до Польщі з візитом. Повідомляється, що темами переговорів між лідерами України та Польщі стануть польсько-українські відносини, розвиток війни, подальша підтримка України, економічна співпраця та “чутливі” історичні питання. 

Джерело: PAP News

Володимир Зеленський прибув до Польщі

Раніше повідомлялося, що 5 квітня до Польщі прибуде президент України Володимир Зеленський.

Анонс зустрічі опублікував представник канцелярії президента Польщі Марчин Пшидач. Повідомляється, що Зеленський зустрінеться з українцями, які проживають у Польщі.

Його візит припадає на той же час, коли відбудеться засідання міністрів закордонних справ НАТО в Брюсселі, на якому очікується присутність держсекретаря США Ентоні Блінкена.

Про що говоритимуть президенти Польщі та України

Повідомляється, що візит українського лідера разом із дружиною в середу стане першим офіційним візитом українського президента до Польщі після російської агресії проти України.

Заплановані переговори в Президентському палаці, переговори делегації та пресконференція.

Виступ президентів у Королівському замку планується на 19:00 за українським часом.

Повідомляється, що темами переговорів стануть безпека, польсько-українські відносини,
економічної співпраці, також подальша підтримка України і її розвиток після війни.

Переговори стосуватимуться всього спектру польсько-українських відносин, починаючи, звісно, з політики безпеки, безпеки польської держави, економічної співпраці. Ми хочемо вести ці переговори в дусі думок про майбутнє, певний дизайн реальності, який також може відбутися в цій економічній співпраці сьогодні та в майбутньому, також у контексті того, як Україна виглядатиме після війни, ми сподіваємося, вже в рамках інтеграції з ЄС, – підкреслив Пшидач.

Він повідомив, що переговори стосуватимуться подальшого політичного діалогу, а також “тих питань, які протягом багатьох останніх років були чутливими у польсько-українських відносинах”.

Звичайно, я говорю про історичні питання. Що дуже важливо для Польщі, для поляків у контексті історичної пам'яті та історичної поваги, – сказав Пшидач.

Переговори, за словами Пшидача, також стосуватимуться потенційних сценаріїв розвитку війни та про те, як зберегти “європейську єдність” і підтримку України з боку вільного світу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?